Om skolan

SkolbyggnadenPå Katedralskolan står möten av olika slag i centrum. Du som läser här får framför allt möta kunskapen, men även härliga människor i din egen ålder, skickliga lärare och andra som också vill att du utvecklas. Varje dag. Men även olika åsikter får lov att mötas här. Det är högt i tak, atmosfären är tillåtande och berikande. Själv trivs jag när jag går omkring i korridoren och ser alla  engagerade elever. De ställer krav, de är duktiga, de lär sig språk på hög nivå. De driver egna föreningar, de sjunger, de hittar på festliga event. Stämningen är trevlig och bra. Jag önskar att du också vill uppleva den.

På Katedralskolan gör vi allt för att du ska få ut det allra bästa av dina studier. Oavsett vilket program du väljer, så är det en riktigt bra utbildning du får. Har du frågor ska du inte tveka att höra av dig. Här finns många som kan hjälpa dig att fatta rätt beslut i det viktiga och ibland svåra gymnasievalet. Varför inte komma och besöka oss? Det brukar underlätta valet.

På Katedralskolan utmanas din kreativitet, ditt intellekt och dina åsikter. Det är roligt att vara elev här. Jag tycker att du ska fånga möjligheten att söka dig hit. Du kommer att få tre mycket givande gymnasieår.

Välkommen till Katedralskolan. Mer än en skola – en upptäcktsvärld.

Heléne Lagerquist, rektor